Vasakronan

För Vasakronan är hållbarhet en förutsättning för tillväxt och långsiktighet. Hållbarhetsarbetet integrerades på internkonferensen ”Värdsmötet” genom ekologiskt serverad mat, möblemang som var hämtat från Vasakronans egna kontor och Mattias Klum, som pratade miljöfrågor.

Deltagarna provade mötesmetoden ”Open Space”, som bygger på att deltagarna på plats tillsammans sätter agendan och identifierar diskussionsämnena. Väldigt få regler – väldigt stora möjligheter. Ett format som visar att Vasakronan verkligen lyssnar på sina anställda! Under dagen uppkom hundratals konkreta förslag – där tio av dem under månaderna efter Värdsmötet implementerades av en lyhörd företagsledning.

De medarbetare som bidragit till förnyelse, innovation, goda affärer och det goda medarbetarskapet premierades under dagen.

Bland de olika parametrar som utvärderades sticker helhetsbetyget 3,89 på en 4-gradig skala ut och gör oss mycket stolta… Dessutom uppvisades kraftiga ökningar på frågan ”Tas dina åsikter på allvar på Vasakronan?”.

Projektet gick till final i Gyllene Hjulet 2014.