”McDonald’s Guldklubben”

Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 och tre år senare kunde det första Ronald McDonald Huset invigas vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Under årens lopp har totalt cirka 80 000 familjemedlemmar bott på de fyra Husen, som ligger i Huddinge, Göteborg, Lund och Linköping.

En viktig punkt kring byggnationen är förstås att samla in de pengar som krävs. Inom McDonald’s finns möjlighet för franchisetagare och leverantörer att årligen bidra med en summa pengar för medlemskapet i den s.k. Guldklubben. McDonald’s genomför ett event för dessa personer som bidrar ekonomiskt till Husen och i år var inriktningen idrott, hälsa & motion.

Arrangemanget gick av stapeln på Bosön där deltagarna fick prova olika idrotter. Förmiddagen ägnades åt judo under ledning av seniorlandslaget i denna ädla sport. Eftermiddagen var en femkamp där deltagarna uppdelade i lag fick testa på exempelvis bågskytte, rullstolsbasket, längdhopp och det hela avslutades med en stafett.

Efter nödvändig vila samlades deltagarna på kvällen för middag och underhållning. Under middagen hölls en auktion där överskottet naturligtvis gick till byggnationen av huset i Uppsala – ett överskott som överträffade alla förhoppningar… Creative Meetings bidrog genom att skänka halva sitt arvode till det nya Huset.

 

 


projektbild