Guldnyckeln

Guldnyckeln arrangeras av branschorganisationen Swedma och är ett årligt återkommande arrangemang för alla som jobbar med direkt och datadriven kommunikation i Sverige. Arrangemanget består dels av en inspirationsdag, dels av en galakväll med stor prisutdelning.

Senast samlades cirka 600 deltagare på Annexet. Dagen – med temat ”Vad är direkt?” – hölls samman av journalisten Jenny Strömstedt som intervjuade och introducerade ett koppel av spännande föreläsare från jordens alla hörn. Gästerna fick även möjlighet att mingla i partnerutställningen mellan de olika blocken.

Kvällens tema var ”Guldnyckeln genom tiderna” och spann från 80-talet till nutid. Den röda tråden hölls ihop genom en sagoberättelse och varje årtionde förstärktes av tidstypisk mat och vinnarmusik. Liveunderhållningen bestod av Jakob Hellman som tillsammans med musiker framförde sin 80-talshit ”Vara vänner”. Tomas Rusiak höjde tempot rejält inför millennieskiftet med sin ”Hip Hopper” och som avslutning bjöd Nic & The Family på 2004 års mest sålda singel, ”Hej Monica”.

De åtråvärda priserna delades ut av programledaren Ola Selmén som med sin energi och unika intervjustil såg till att hålla upp tempot under de många prisutdelningarna med Diamantnyckeln som kronan på verket.

Foton av: Truls Busch-Christensen & Teodor Axlund


projektbild